Subotičani novi izazov

Duel Metalca i subotičkog Spartaka biće možda i derbi 4. kola Košarkaške lige Srbije. Neočekivano, obzirom na činjenicu da je valjevski tim svega desetak dana pred start sezone počeo sa pripremama zbog dobro poznate situcije u klubu, ali su momci Mihaila Počeka sa dva trijumfa u prva tri kola sigurno prebacili plan.

U goste stiže jadan od kandidata za Superligu, mlada, poletna i agresivna ekipa, koja je u prošlom kolu, isto tako neočekivano kod kuće poražena od Beovuka. Prognoze pred subotnji duel potpuno su nezahvalne, a Valjevci žele da nastave tamo gde su stali protiv Borca.

- Očekuje nas veoma teška utakmica protiv dobre ekipe, predvođene odličnim trenerom Dušanom Alimpijevićem. Naše odlično izdanje i pobeda u Čačku daju nam za pravo da se nadamo pobedi, a sve će biti lakše uz naše navijače, koje očekujem u još većem broju nego protiv Konstantina - kaže jedan od junaka trijumfa kraj Morave Miloš Janković.

Kada se govori o Spartaku, teško je istaći bilo kog pojedinca, radi se o timu čija je najveća snaga čvrst i uigran kolektiv, koji je sposoban da u visokom ritmu odigra svih 40 minuta.

- Radi se o timu koji je kroz medije izrazio ambicije da se plasira u Superligu, a sa treninzima je počeo u maju. Posle poraza od Beovuka, oni sigurno u Valjevo dolaze da se vade. Moj najveći posao posle pobede u Čačku je bio je da ekipu vratim na zemlju, jer nas očekuje još veoma dug put u ovoj ligi. Imamo problema sa povredom Đukana Đukanovića, ali se nadam da će biti u sastavu. Pozivam publiku da nam pomogne, jer to zaista mnogo znači ovoj mladoj ekipi - ističe trener Valjevaca Mihailo Poček.

Meč između Metalca i Spartaka igra se u subotu od 18 časova.

Sport 014 na Facebook