Pobede Beića i Jelisavčića

U Valjevu je u organizaciji bokserskog kluba Metalac održano VIII kolo Beogradske lige. Viđene su 22 borbe, od kojih su neke na noge podigle oko 100 prisutnih gledalaca u Hali sportova. 

Naročito zanimljivo bilo je u mečevima u kojima su nastupili domaći takmičari. Bokseri Metalca su imali polovičan učinak u uzrastu mladih i seniora, pošto su nastupila četvorica takmičara, i ostvarene su dve pobede. U kategoriji mladih do 69 kilograma, Miroslav Jelisavčić bio je bolji od Petrovića iz Zemuna. On je u meču u kome je tokom celog meča bio ofanzivniji pobedio jednoglasnom odlukom sudija. U konkurenciji seniora elita, u kategoriji do 83 kilograma, Aleksa Beić je u izuzetno zanimljivom i izjednačenom meču odlukom sudija bio bolji od Stanića iz Barajeva. Sofronić Miloš je nastupio u kategoriji do 69 kilograma, gde je poražen od Cvetkovića iz Partizana, dok je Aleksandar Marković u istoj kategoriji poražen od Lazarevčanina Živanovića.

Preostala dva domaća takmičara Miroslav Ivanović i Ivan Janković, nastupili su u kategoriji školaraca, ali nisu uspeli da zabeleže pobede. Oni su pružili kvalitetan otpor u mečevima koji će ovim mladim takmičarima predstavljati dragoceno iskustvo.

Dobar nastup domaćih boksera upotpunio je i valjevski sudija Aleksandar Vučićević koji je bio na visini zadatka. Sjajna organizacija turnira pokazala je da uz bogatu tradiciju, valjevski Metalac ima potencijal da i u budućnosti bude jedan od nosilaca razvoja plemenite veštine na ovim prostorima.

Marko Jovanović

Sport 014 na Facebook