top tim

Skupština kraj sage?

Sportska saga pod imenom ""KK Metalac" i dalje traje, a videćemo hoće li je okončati skupština, koja je, doduše nezvanično, najavljena za subotu 24. septembar. Sem pitanja: "Šta je sa Metalcem?", koje se svakodnevno može čuti među Valjevcima koji prate sport, malo toga se konkretno zna o sudbini kluba, koji je prethodne dve sezone bio perjanica sporta u gradu na Kolubari. Hoće li se Metalac uopšte takmičiti i sa kojom ekipom? Kako rešiti ogromna dugovanja? Javnost čeka odgovore, ali oni za sada ne stižu.

Pripreme su počele 1. septembra sa nekoliko juniora i jednim igračem na probi i trajale su samo nekoliko dana, u terminu prvog tima u Hali sportova trenutno rade mlađe kategorije, a nema naznaka ni ko bi mogao biti trener, dok je tim u potpunoj magli. Registracija igrača za septembarski prelazni rok bila je moguća do 6. ovog meseca, postoji mogućnost da se 48 sati do početka lige registruje četiri igrača, a nakon prvog kola još dva. U teoriji, sa šest kvalitetnih i iskusnih košarkaša, uz juniore, Metalac bi možda mogao da se ozbiljno bori za opstanak, to jest da ne pretstvalja topovsku hranu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Ipak, da bi se sve to sprovelo u delo, potrebno je da bude formirana nova uprava, koja bi se uhvatila u koštac sa brojnim problemima, a najveći je dug, koji po, takođe nezvaničnim izvorima, iznosi blizu 40 miliona dinara. Prvobitni pregovori sa gradskim rukovodstvom su propali, kao spasilac pomilnjao se bivši, a u stvari još uvek zvanični predsednik UO kluba Duško Đukanović, ali postoje spekulacije da je i on odustao. Do subote su mogući i novi obrti.

Od bivših igrača, uglavnom su svi pronašli uhlebljenje. Neizvesno je samo gde će igrati Rakićević, od koga je na kraju odustao Partizan, Kočović i Kutlešić, koji je na probi u Italijanskoj Ređo Emiliji. Majstorović je u Partizanu, Jevtović, Gabrić i Novak u Rumuniji, Đokić u Slovačkoj, Popović u Mađarskoj, Čampara u Bosni iz Sarajeva, Jošilo u čačanskom Borcu...

U ovom trenutku je, čini se, najvažnije da Metalac počne takmičenje i ne doživi sudbinu Hemofarma i Radničkog iz Kragujevca. Bio bi to udarac od koga bi se valjevska košarka teško oporavila.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered by PowerNet Solutions

 

IMA LI NADE

četvrtak, 22 septembar 2016 20:49
Izmedju ABA Lige, KLS-a, KK Ravne Gore i KK Valjeva, negde n

POGLEDAJTE SEMAFOR

subota, 21 maj 2016 09:49
Sa utakmicom u Železniku, i porazom METALCA, je pala i poto
-

GL.ODG. UREDNIK SPORTSKOG PORTALA

sport014.rs MIROSLAV RISTIVOJEVIĆ-MIKA

IMG 20141003 093033

vtv

SLUČAJAN IZBOR

-

VIDEO MESECA

Sport 014 na Facebook

WEB DIZAJN FILAKS MUSIC-REFERENCE