top tim

TAJ MIŠ

Prirediti šok terapiju pred gostovanje CRVENOJ ZVEZDI, i očekivati da se bilo šta pozitivno desi, je zaista velika hrabrost, a naročito kada se razlozi za dosadašnje neuspehe, hteo to neko da prizna ili ne, mogu naći na jedno najmanje sedam do osam strana.

 

kako god, šok terapija nije prošla i jedino smo svi šokirani rezultatom u Beogradu.
METALAC je otišao da pokaže, pre svega sebi, da ima karakter, no jedino što se moglo videti je NOVAK, a ostali, e oni ostali su ostali u Valjevu i nisu se ni pojavili na parketu u Beogradu. KLS je ovaj susret proglasila derbijem kola, a sve je pre ličilo na debi, i to na onaj loš debi, ili gde bi od sramote.
Sigurno da niko nije očekivao da u ovoj situaciji METALAC pobedi CRVENU ZVEZDU, ali sva je prilika da ovakva situacija i sve što je dovelo do nje ne sluti na dobro i kada je TAMIŠ u pitanju. Protiv TAMIŠA je neophodna pobeda iz dva razloga – vraćanje nade u brejk u Železniku i vraćanje nade u sve moguće. Od te dve nade je jedino ona prva moguća, ali kako verovati u pobedu u Železniku kada se nije pobedilo u Valjevu, a igralo se onako i u Beogradu, a zatim mora se pobediti i u Pančevu. Mnogo je to pobeda za jednu objektivnu nadu, no kako nada traje sve do trenutka kada prestaje, hajde da se nadamo jer druge nam nema. U nadi svi već godinama živimo i za mnogo važnije stvari u životu, pa zašto da nemamo nadu i u rezultate METALCA.
S druge strane, da bi se imala nada neophodna je želja, a jedino što je prisutno, i jako vidljivo u ovom času je upravo to da nema izražene želje.
Uprava METALCA je svojim delovanjem urušila autoritet Vladimira Đokića, a sve što je preduzela da Dragan Simeunović ima autoritet je ravno nuli, pa je zaista pitanje može li on to sam da izvede kad s druge strane ima četu, do sada mnogo puta u poslednjih godinu dana izneverenih igrača. Mišljenje mnogih da bi igrači morali da igraju i sada kada je kriza u klubu, jer su do sada bili čak i pretplaćeni, po meni ne pije vodu jer se to nikada nije dogodilo,. No, kako bi se sve stovarilo na igrače idu i reči – gde će oni posle METALCA, kao da će tamo da im bude bolje. Sva je prilika da se više brinemo gde će oni, i bili bi zadovoljni da nigde ne mogu, jer time možemo da alibiramo sve nemoći kluba da reši osnovne probleme oko funkcionisanja. Kada je PARTIZAN bio u sličnoj situaciji, tada su mnogi koji sada misle i zahtevaju da se igra zbog plačene prošlosti, napadali Vujoševića za takvo njegovo mišljenje i govorili su da on i nije baš u pravu. Ako on nije bio u pravu, e onda i oni nisu u pravu, ali je očigledno da aršini nisu isti kada je ista stvar u pitanju. Kada ste nemoćni da sami odradite posao koji se zahteva od vas i koji morate da obavite, zašto bi se neko drugi ponašao suprotno i izigravao većeg papu od pape. Dok su svi radili dobro bilo je dobro, i zašto da samo jedna strana vuče. Možda bi trebalo da vuče, ali ako ne vuče i ona ima dobar alibi za to. Pozivanje na moral je OK, ali se onda i ona druga strana koja je prva pala na ispitu mora isto tako pozivati na moral, a ne da svali sve to na drugoga. Finansijska situacija u klubu nije od juče, ili od ove SUPERLIGE, ne, ona je počela več pri kraju sezone 2014/2015 i odrazila se i na početak sezone 2015/2016 pre svega na izboru igrača i u iznuđenim rešenjima i pokušaju da se iznađu najbolji potezi.
Agonija traje i traje, a rešenja se traže tamo gde ih nema, pa je normalno da i potezi koje uprava vuče nisu ni adekvatna, a i da ne mogu doneti neki rezultat sem dizanja prašine i zamazivanja očiju.
Ako košarkaška javnost Srbije sve to vidi i komentariše na pravi način, zašto se to ovde u Valjevu ne čini tako i zašto se misli da se može drugačije, i da je spas na nekoj levoj ili desnoj strani, a ne da se gađa pravo u sredinu.
U meču koji je pred nama, po meni je jedino važno kako će da igra TAMIŠ, i da li će da i on pokaže želju da pobedi, jer objektivno gledano METALAC bi po svemu trebao da lagano pobedi i obezbedi nadu za Železnik, ali sve prognoze u ovom času su nezahvalne jer objektivnost više ne stanuje u Valjevu i u METALCU. Poraz bi bio totalni debakl kluba sa Kolubare i prosto ne mogu da verujem da do njega može doći. Ako je poraz od FMP-a bio neočekivan, poraz od TAMIŠA bi bio sramotan.
Da li će igrači, bar na trenutak biti svesni da je, pa ma kakav alibi imali, poraz u ovom slučaju samo njihova bruka i sramota, a da je sve drugo neka druga priča, je ptanje za njih, pa zato - neka oni pobede pa posle neka ispravljaju krive Drine i Kolubare, a ima se svašta tu ispravljati.

Le Broj Muya (!)

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered by PowerNet Solutions

 

IMA LI NADE

četvrtak, 22 septembar 2016 20:49
Izmedju ABA Lige, KLS-a, KK Ravne Gore i KK Valjeva, negde n

POGLEDAJTE SEMAFOR

subota, 21 maj 2016 09:49
Sa utakmicom u Železniku, i porazom METALCA, je pala i poto
-

GL.ODG. UREDNIK SPORTSKOG PORTALA

sport014.rs MIROSLAV RISTIVOJEVIĆ-MIKA

IMG 20141003 093033

vtv

SLUČAJAN IZBOR

Spremni za derbi prvenstva

U subotu će svi putevi srpskoligaškog Zapada voditi u Кragujevac. Radnički 1923 i Budućnost Кrušik sastaće se u derbiju šampionata, čiji ishod neće rešiti putnika u viši rang, jer posle njega preostaje još sedam kola, ali će ekipa koja bude izvukla povoljniji ishod sigurno sa psihološkom prednošću ući u odlučujuće borbe. Sam pogled na tabelu i činjenica da su i jedni i drugi osvojili po 44 boda iz identičnu gol razliku +14, govori da je izuzetno teško naslutiti ishod derbija. 

Na Zlatiboru za trofej

Samo tri dana nakon poraza u prvenstvenom meču, košarkaši Metalca još jednom će igrati protiv Zlatibora u finalu takozvanog malog kupa, odnosno drugog stepena Kupa KSS. Iako su oba tima plasmanom u meč za trofej obezbedila učešće na Kupu Radivoja Koraća, ne treba sumnjati da su Valjevci puni motiva da se Zlatiboru revanširaju za dva poraza ove sezone. To naglašava i trener Mihailo Poček. 

Vršac nastavio niz

Metalac – Vršac 80:85 (25:24, 18:23, 16:24, 21:14) Očekivano, lider je u Valjevu individualnim kvalitetom i sa „dužom klupom“ nastavio seriju pobeda. Dali su Valjevci sve od sebe ne bi li iznenadili favorizovanog protivnika, koga sa klupe predvodi bivši strateg Metalca Vladimir Đokić, ali je u momentima kada je meč možda mogao da se uvede u neizvesnu završnicu domaćim šuterima ponestajalo "baruta". Ipak, može se reći da je, uzevši u obzir sve probleme, Metalac pružio korektan otpor možda i najkvalitetnijoj ekipi u ligi.
-

VIDEO MESECA

Sport 014 na Facebook

WEB DIZAJN FILAKS MUSIC-REFERENCE