top tim

KUD KOJI MILI MOJI

Kao što sam već i pisao i najavio, METALAC se polako osipa, rasipa i rastače... Otišao je i Boris Bakić, a zna se već da se i drugi pripemaju i samo čekaju priliku i tim gde će i kada da odu. Uprava kluba, bar je tako najavljeno, je trebala da sve učini da se stanje u klubu stabilizuje, kad ono međutim, i iz uprave kluba je otišlo njih nekoliko, te se sada rasipanje proširilo na sve strane.

U celoj ovoj priči rezultat u Zagrebu, na utakmici sa CEDEVITOM i utakmica, i to odlučujuća sa OLIMPIJOM u Valjevu je – budimo realni, totalno nevažna stvar, jer ako se ovako nastavi i onaj koji ostane neće imati gde da igra. Što bi se reklo dogorelo do noktiju a da to niko nije očekivao. U celu stvara se lagano uvukla i politika, a zna se, gde se politika uvuče tu trava ne raste. Nije dobro da se jedan klub, a preko kluba i svi navijači poistovete od drugih sa nekom političkom linijom, a naročito ne kada je to za klub totalno nevažno i kada politika ama baš ništa ne može dobro učiniti. Nije METALAC veliki klub sa milionskim navijačima kao glasačkom mašinom te mu ta zapetljancija nije nimalo potrebna. No, to je ipak stvar onih koji vode računa o klubi i sada se već može videti i dobrano naslutiti kako se to i na koji način vodi računa.

Mnogi su pokušavali da ukažu na to kuda to METALAC ide, i to pre skoro godinu dana, ali se verovalo da će da se desi NEŠTO ODNEKUD. Nešto se odnekud još uvek nije desilo i eto NIŠTA se nije promenilo.

No, što bi rekli – Nije naše da se staramo o nečemu kada o tome ima ko da se stara, pa hajde onda da vidimo šta se to sve ispodešavalo i šta će se dogoditi od pojave TAJFUNA u Valjevu do dolaska OLIMPIJE.
Posle pobede nad TAJFUNOM usledio je očekivani poraz od CEDEVITE, a utakmica sa OLIMPIJOM je utakmica odluke o tome da li i na koji način METALAC neće igrati ABA Ligu sledeće godine. Odlaiak u Niš, na Kup Radivja Koraća je samo lako odlaganje Velikih Iščekivanja, te na utakmicu sa akipom BORCA treba gledati samo kao lagani trening i uigravanje ostatka ekipe pred meč odluke i sezone. Sigurno je ekipa METALCA kvalitetnija od BORCA ali treba dobro oceniti i odvagati u toku meča šta valja činiti i dali je možda bolje napustiti Niš nego li, kojim slučajem ABA Ligu. Malo kalkulacije ni je za odmet u ovako teškim trenutcima, ali i tu kalkulaciju, ako je bude, valjda će da urade oni koji su za to odgovorni i koji znaju šta im valja činiti. Možda treba još malo uigravanja pred OLIMPIJU, ali možda će uigravanje da dovede do preigravanja pa će se protiv OLIMPIJE slika zamutiti. U svakom slučaju šta god da se desi ima će se, jer je takva situacija, mnogo alibija za sve. Alibiranje neće ništa doneti ali može ublažiti opšti utisak i sve povući na sporstku stranu.

I sada u ovom trenutku, ne mogu a da ne pomenem utakicu sa MZT-eom koja je onako olako izgubljena u Valjevu jer da se to nije desilo sve bi sada bilo sasvim drugačije. Bili bi na osmom mestu i pobedom nad OLIMPIJOM možda čak uspeli i da budemo u borbi za šestu poziciju. Ova konstatacija nije puka ’’žal za mladost’’ već samo pokazatelj kakva je ovo bila liga i koliko je jedna pobeda i šta značila značila – od ispadanja do velikog uspeha samo nas pobeda deli.

Kako god METALAC ode u Niš, a posle Niš – šišmiš...

U Niš METALAC ide kao balon, preduduvan ili izduvan, ali teško je čekičem balon u letu probušiti, pa ma kakav se udarac zadao jer balon slobodno leti i teško ga je pogoditi, a kamo li probušiti. No, sve su to samo kalkulacije pred izlazak na parket, ali će se tek na parketu videti šta je šta.
Igrati sa BORCEM a misliti na OLIMPIJU nije nimalo lak zadatak.

Le Broj Muya (!)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered by PowerNet Solutions

 

IMA LI NADE

četvrtak, 22 septembar 2016 20:49
Izmedju ABA Lige, KLS-a, KK Ravne Gore i KK Valjeva, negde n

POGLEDAJTE SEMAFOR

subota, 21 maj 2016 09:49
Sa utakmicom u Železniku, i porazom METALCA, je pala i poto
-

GL.ODG. UREDNIK SPORTSKOG PORTALA

sport014.rs MIROSLAV RISTIVOJEVIĆ-MIKA

IMG 20141003 093033

vtv

SLUČAJAN IZBOR

Milinović: U raljama izvršitelja

Eho subotnjeg derbija zapada imeđu Budućnost Krušika i kragujevačkog Radničkog još uvek odzvanja valjevskom sportskom javnošću. Solidna sportska predstava, dobro popunjen stadion (preko hiljadu gledalaca), sukob gostujućih navijača i policije, sadržaji su koje je ipak zasenio glavni akter ove predstave Ivan Vučićević, delilac pravde iz Kraljeva koji se svojom arbitražom izdigao iznad i ambijenta i rivala. Zato neočekivano u redovima Valjevaca nema tuge za izmaklim bodovima već, kako vele, brige da je ovo početak jednog neregularnog šampionata u kome je prvak odavno poznat i skrojen, a izvršioci već vidljivi.

Lako do prve pobede

RK Beograd - ORK Metalac Gorenje 20:31 (8:14) lako i ubedljivo valjevski rukometaši stigli su do prve pobede u sezoni, obzirom da su sa ekipom BASK-a remizirali kući, a da je duel prvog kola protiv Rekreativa odložen. Dominirali su Valjevci svih 60 minuta u "Šumicama" i ubedljivo savladali novajliju u ligi.

Vredni samo bodovi

Budućnost Krušik - Mokra Gora 1:0 (0:0) Strelac: Rašević u 58. min. Gledalaca: 300. Sudija: Marko Živković (Kragujevac). Žuti kartoni: Đermanović, Sević, Milinković, Rašević (Budućnost Krušik), Milošević, Radojević (Mokra Gora).
-

VIDEO MESECA

Sport 014 na Facebook

WEB DIZAJN FILAKS MUSIC-REFERENCE