Bez pritiska u Zagrebu

Na tri kola pre kraja ABA lige još uvek je otvoreno pitanje ko će od timova izgubiti pravo da sledeće sezone nastupa na Jadranu, trenutno su najugroženiji Tajfun i Sutjeska, a grupi onih koji strahuju za status nalazi se i valjevski Metalac, opterećen konstantnim finansijskim problemima, koji su uslovili i osipanje igračkog sastava. Član tima od skoro nije centar Miloš Janković, koji je sporazumno raskinuo ugovor i karijeru nastavlja u Švajcarskoj, pa je Metalac ostao sa 12 registrovanih igrača, računajući i juniora Badovinca, koji je priključen prvom timu.

To je, ako ne bude novih odlazaka, sastav sa kojim će Valjevci odigrati poslednja tri kola, a prvi ispit je u Zagrebu. Protivnik je evroligaš Cedevita, učesnik Top 16 faze, to je dovoljnan podatak da bi se zaključilo ko je favorit. Ipak, Valjevci u hrvatsku prestonicu putuju sa željom za nadigravanjem, bez opterećenja da se mora do pobede.

- U potpuno smo drugačijoj situaciji u odnosu na pre sedam dana kada smo imali imperativ pobede. Sada niko od nas ne očekuje pobedu, međutim mi ne idemo da se predamo unapred već da pružimo što bolju partiju. Ubeđeni smo da možemo da odigramo na zadovoljavajućem nivou, pa ćemo ukoliko se ukaže šansa priliku iskoristiti - blagi je optimista mladi plejmejker Nikola Kočović.

- Nemamo imperativ ali želimo da se nadigravamo i da odigramo dobru utakmicu. Ozdravili smo i zalečili sitne povrede. Bićemo kompletni, jedino je Čampara pod znakom pitanja. Janković nas je napustio, postoje problemi, ali uprava pokušava da ih reši i uverava nas da će biti sve u redu. Cedevita je istrošena evroligaškom utakmicom pa ćemo pokušati to da iskoristimo. Kvalitetniji su od nas na papiru, ali uvek igramo dobro i egal utakmice u Zagrebu, pa ćemo učiniti sve da tako bude i sad. Ako nam se ukaže prilika, pokušaćemo da napravimo iznenađenje - kaže trener Metalca Vladimir Đokić.

Na pitanje da li se pisanje beogradskih medija, da je Partizan zaiteresovan da za sledeću sezonu angažuje Đorđa Majstorovića i Dušana Kutlešića, odražava na ekipu, Đokić je rekao da je svakom treneru čast kada se za njegove igrače interesuju veliki klubovi, ali i izrazio nadu da bi sa poboljšanjem finansijske situacije u klubu, stigla i pojačanja za Superligu.

- Ljudi iz uprave nas uveravaju da će uspeti da reše finansijsku siutaciju. Ukoliko se to dogodi pojačaćemo se sa još dva, tri igrača i napašćemo finale plej ofa. Ubeđen sam da možemo da odigramo veoma kvalitetno i budemo bolji od svih ekipa, naravno ne računajući Crvenu zvezdu - rekao je Đokić.

Meč između Cedevite i Metalca igra se u nedelju od 19 časova.

Sport 014 na Facebook