top tim

TAJFUN ILI CUNAMI

Kao ’’razbijena vojska’’ otišao je METALAC u Zadar i, što bi se reklo – kako je otišao tako se i vratio – razbijen. Bez obzira na to šta se sve izgovorilo pred meč sa ekipom ZADRA, ipak se nije učinilo ama baš ništa jer, ruku na srce, i bila je to unapred izgubljena bitka.

Otišao je METALAC sa deset igrača od kojih dvojica otidoše tek reda i propisa radi, pa se sve sem poraza i nije moglo očekivati, a o najavljenom mogućem iznenađenju moglo se samo sanjati, ili, kako je sve to izgledalo, moglo se prespavati, što je i na kraju i učinjeno i izgledalo. Nikako da se sredi ekipa i da se sve dovedu u red, rad i disciplina, ali eto – mora se i ovako – opa, trc, mrc i grč.

I pored svih pretnji oko ispadanja i nemanja prava za upis u sledeću godinu, stvari su se, posle poraza SUTJESKE i TAJFUNA, makar malo popravile, te se čini da će pobeda nad TAJFUNOM i nad OLIMPIJOM možda biti dovoljne da se izbegne ono najgore, a naročito kada se svemu tome pridoda i mogući krug sa KRKOM u kome je METALAC bolji za nekoliko santimetara.
Kažu da je bolje da se ostane u ABA Ligi pa makar se i ne učestvovalo iduće godine, nego li da se ispadne – vele da je to sportskije. Tačno je to kada se gleda sa strane i veoma objektivno sportski, ali ako se uzme u obzir sve što se ove godine dešavalo sa METALCOM, možda bi, njega radi i svih koji o njemu brinu, bilo bolje da se ispadne i da se to shvati na pravi način. Ovako, čini mi se da će uspeh opstanka desetkovane i ranjene igračke čete, samo poslužiti za alibiranje svega onog što se nije na vreme odradilo, uradilo, sredilo...

Sve ovo što se trenutno dešava oko METALCA, od mesta na tabeli, proređenosti igrača i nedostatak love, čini da su svi okrenuli glavu na drugu stranu i da postoji velika šansa da elitani sport Valjeva uskoro postane ko zna koja rupa na sportskoj svirali Valjevskog Okruga i da se preda u ruke nekog drugog sa rečenicom – da vidim sad ja Vas...

Uobičajeno i za očekivati je tako nešto, ali zašto sve to vrlo kasno i taman na vreme da je totalno nevreme.

Možda i ne bude tako, možda svi hladne glave utvrde gde su se sve pravile greške i lagano odrade sve ono što se nije odradilo i napokon uspostave klub u punom i pravom značenju te reči.

Pre toga ima još posla, eto koliko sutra protiv ekipe TAJFUNA koja gostuje u Valjevu, i gde samo pobeda METALAC spašava. Sve drugo sem pobede je, ne poraz, nego opraštanje od ABA Lige, a to, kada se sve gore napisano uzme u obzir ima svojih, pre svega loših strana, a onda i onu jednu jedinu pozitivnu, a to je – moguće pravilno shvatanje situacije i preuzimanje pravih koraka za vremena koja dolaze. Ovako, biće mnogo, ama baš mnogo problema u SUPERLIGI, a onda i u nastavku, a to je povratak u KLS i opet dugogodišnja uigrana ruta, Kraljevo, Čačak, Niš...

Normalno, postoje i ona druga, uvek dobro došla rešenja, a to je da se baci akcent na nešto sasvim treće i da se na trenutak (koji je već večnost) sve zaboravi i da se potegne priča o imenu, hali, obećanjima u bolje sutra i tome slično...Možda neko odradi i Super Plan Strateškog Planiranja Sporta u Valjevu, te da se organizuju dva do tri stola – okrugla ili na čoše, sasvim svejedno, te da se sve ovo što se dešava trenutno u sportu Valjeva osvetli sa nekoliko strana, podeli u dijagrame, tabele i piramide razvoja, da se istaknu pojedinci, pohvale izuzetni napori u izuzetnim vremenima i da svi skupa sebi tapšemo u lice, i onako usput, prilično nehajno udelo nekoliko priznanja i diploma i krenemo sa nekom uvek istom, novom, a toliko starom pričom, kako se sve to može srediti.

Pre toga daj da se ’’otaljaju’’ ovih nekoliko utakmica u ABA ligi i da vidimo gde smo i ko smo. Na redu je TAJFUN, a poslee toga može i CUNAMI kao očekivana pojava svih dubinskih poremećaja...

 

Le Broj Muya (!)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered by PowerNet Solutions

 

IMA LI NADE

četvrtak, 22 septembar 2016 20:49
Izmedju ABA Lige, KLS-a, KK Ravne Gore i KK Valjeva, negde n

POGLEDAJTE SEMAFOR

subota, 21 maj 2016 09:49
Sa utakmicom u Železniku, i porazom METALCA, je pala i poto
-

GL.ODG. UREDNIK SPORTSKOG PORTALA

sport014.rs MIROSLAV RISTIVOJEVIĆ-MIKA

IMG 20141003 093033

SLUČAJAN IZBOR

Pobeda u Provu

U prvom kontrolnom meču, u sklopu priprema za predstojeću sezonu u Srpskoj ligi Zapad, fudbaleri Budućnost Krušika savladali su u gostima novog člana Zone Drina ekipu Prova sa 4:1.

Još jedan korak ka Superligi

Dunav - Valjevo Gorenje 7:8 Najavljivali su iz redova valjevskog člana u vaterpolo eliti da neće biti lako protiv "fenjeraša". To se i obistinilo, ali su momci trenera Serafimovića ipak "iščupali" tri boda i sačuvali poziciju dva na tabeli. Na tri kola do kraja šampionata Valjevo Gorenje samo odlučuje o plasmanu u Superligu, što bi, obzirom na status debitanta u ovom rangu takmičenja, ipak bilko veliko iznenađenje.

Ubljani spremni za derbi

UB - Skoro tri pune godine prošlo je od poslednjeg gostovanja Železničara iz Lajkovca pod Šepkovcem, komšijski derbi iz septembra 2011. okončan je bez golova, a zanimljivo je da su tada dres "dizelke" nosili sadašnji aduti Ubljana Marjanović i Ljubičić. Iz ondašnje postave Jedinstva danas će crveno- beli dres obući samo Slobodan Arsenović, a vezista Milan Lukić ovoga puta biće u taboru gostiju. Njemu će društvo praviti još četiri momka ponikla pod Šepkovcem- golman Jovanović, Sitarica, Sajić i mlađani Ristovski, tako da će novo poglavlje komšijskog rivalstva biti interesantno iz više aspekata.
-

VIDEO MESECA

Sport 014 na Facebook

WEB DIZAJN FILAKS MUSIC-REFERENCE