Sa Obadovićem ka vrhu

Predvođeni novim, trećim trenerom ove sezone Duškom Obadovićem i pomoćnicima Zoranom Milisavljevićem i Zoranom Pantelićem fudbaleri Budućnost Krušika počeli su pripreme za prolećni deo šampionata.Valjevci će u drugom delu sezone pokušati da nadoknade zaostatak za vodećim ekipama Smederevom i Mačvom i uključe se u borbu za plasman u Prvu ligu.

 Novi trener dobro poznaje prilike u ovom rangu takmičenja, prethodnih godina sa Loznicom je uspevao da se plasira u više rangove, a to će pokušati da nastavi i u gradu kraj Kolubare. Želja mu je da Budućnost Krušik pod njegovim vođstvom izgleda kao Loznica i Radnički Stobeks, ekipe koje je prethodno predvodio uz igru kratkih pasova, što veći posed lopte i timski duh među igračima koji je neophodan za dobar rezultat.

pripreme bk 1

Što se tiče igračkog kadra na prozivci su se pojavila i tri nova igrača, povratnici Stefan Ilić i Darko Isidorović koji će itekako značiti ekipi i mladi Strahinja Pavlović, novajlija iz Zvižda iz Kučeva. Klub su napustili napadač Sofronić, koji se vraća u lajkovački Železničar i levi bek Đermanović, novi fudbaler konkurenta šabačke Mačve. Dres Budućnost Krušika u nastavku sigurno neće nositi ni Tomić, Kojić i Milovanović, a ostao je nerešen status Čočovića i Milinkovića. Po rečima predsednika Milana Milinovića prvi će se verovatno vratiti u klub, dok će drugi pomenuti, kako sada stvari stoje, napustiti redove Valjevaca.

Prelazni rok i dalje traje pa postoji mogućnost da se angažuje još igrača na deficitarnim pozicijama. Sve u dogovoru sa novim trenerom koji će zajedno sa igračima u naredne dve sedmice raditi naizmenično u sali i na stadionu, a prva prijateljska utakmica zakazana je za 13. februar protiv lazarevačke Kolubare. Trećeplasirani tim "Zapada" će do početka prolećnog dela odigrati ukupno sedam prijateljskih utakmica u kojima će se steći uvid u kvalitete i snagu ekipe.

Sport 014 na Facebook