Potop u Zadru

Zadar - Metalac Farmakom 88:72 (23:11, 26:20, 20:18, 19:23)

Lako je valjevski brod potonuo u zadarskoj luci. Oslabljeni Metalac bio je lak zalogaj za šuterski raspoloženog domaćina, koji je meč rešio već u prvoj četvrtini. Bez Rakićevića i Bakića Valjevci su uspeli da dobiju poslednju četvrtinu, ali je to premalo čak i da se popravi utisak nakon jedne od naslabijih partija u sezoni.

Uradili su puleni Vladimira Đokića možda i jedino što nisu smeli protiv Zadra. Dozvolili su Dalmatincima da se raspucaju već na samom početku meča, a obzirom da je poznato da četa Anta Nazora "živi" od takve igre, bilo je jasno da će susret u "Krešinom domu" biti hod po mukama.

Posle vođstva Metalca 4:2, usledila je neverovatna serija domaćina 21:2, koja je već u prvoj četvrtini rešila meč. Sa samo osmoricom u rotaciji Metalac je bio samo partner za dobar sparing Zadru, koji je trijumfom približio opstanku u ligi. Donekle svetle tačke bili su Jevtović i Gabrić, ali u ovom trnutku Metalac, reklo bi se, ima više igrača koji su daleko od prave forme. Majsotorović je odigrao samo 10 minuta u prvom poluvremenu, u drugom nije ulazio u igru, a nejasno je da li je u pitanju povreda, ili nezadovoljstvo trenera Đokića partijom odličnog centra.

Jevtović je ubacio 22 poea i skupio indeks 25, Gabrić se zaustavio na 14, a Kutlešić na 13 poena. Trener Zadra Nazor je rasporedio minutažu na sve momke, odmorio nosioce igre, a najviše poena dali su Ivan Ramljak 14, odnosno Marinković 12.

Kompletnu satistiku možete pogledati OVDE

U 23. kolu Metalac, koji je ostao na osam pobeda uz 14 poraza, dolekuje slovenački Tajfun, u možda i meču sezone.

Sport 014 na Facebook