Valjevci namučili favorita

VA 014 - Jedinstvo (Stara Pazova) 1:3 (27:29, 25:17, 19:25, 21:25)

Šteta što se termin meča 12. kola Prve lige za odbojkaše poklopio sa vaterpolo finalo Evropskog prvenstva, jer je viđen susret na superligaškom nivou, ali uz skroman auditorijum. Valjevci su dali sve od sebe, ali ipak nisu uspeli da postanu prva ekipa ove sezone koja je "skinula skalp" moćnom Jedinstvu. Gosti su, predvođeni sjajnim korektorom Pajićem, u trećem i četvrtom setu bili mirniji i manje su grešili, pa im je pripao ceo plen.

Izuzetno hrabro se tim Mirka Ristovića suprotstavio lideru na tabeli. U prvom setu Valjevci su propustili dve set lopte, u drugom su dominirali, a u trećem i četvrtom je iskustvo i nesumnjiv individualni kvalitet igrača iz Stare Pazove došao do izražaja.

U domaćim redovima Ražnatović standardno dobar, Nenadić i Rakić ubojiti u napadu, a libera Ulm i Stefanović (obojica 1998. godište), zapaženi obzirom na godine i neiskustvo u seniorskoj odbojci. Kod Jedinstva odskočio je Mihailo Pajić, nekadašnji član Crvene zvezde, a podršku su pružili primač Jovanović i srednji bloker Madić. Interesantno je da je kapiten Jedinstva Radišić (1973. godište), čak 25 godina stariji od pomenutog dvojca libera VA 014!

VA 014: Nenadić, Ražnatović, Birčanin, Marjanović, Pavlović, Bobovac, Đokić, Ulm (libero 1), Rakić, Lazarević, Stefanović (libero 2), Nedić. Trener: Mirko Ristović.

Jedinstvo: Jovanović, Mladenović (libero), Lazarević, Žunjić, Radišić, Majstorović, Pajić, Madić, Matijašević, Obradović, Paravinja. Trener: Željko Vukelić.

U 13. kolu Valjevci imaju još jednog protivnika iz vrha, gostuju drugoplasiranom Mladom radniku u Požarevcu.

Što se tiče odbojkašica Valjeva, one ostaju jedina ekipa bez pobede u Prvoj ligi. Pretpljen je poraz i od Futoga u gostima - 3:0 (25:13, 25:13, 25:20).

Sport 014 na Facebook