Đokić: Uradili smo veliku stvar

Pobeda protiv Igokee donela je, makar na dan ili dva, veliko olakšanje u tabor Metalca. Nije to bila košarkaška utakmica za pamćenje, o čemu govore i procenti šuta oba tima koji su bili ispod 40%, ali se pamte bodovi, a oni su u sredu uveče pripali valjevskom timu. Trener Vladimir Đokić je nakon susreta, očekivano, bio veoma zadovoljan.

- Uradili smo veliku stvar. Čestitao bi igračima Igokee na korektnoj igri, a mojim momcima na izuzetno važnoj pobedi. Mi smo ovaj meč shvatili kao biti ili ne biti. Uspeli smo da se motivišemo i pored velikih problema u ekipi i zahvalio bi se momcima što su odreagovali na pravi način. Sada nas očekuje Sutjeska i grčevita borba za opstanak u ABA ligi.

Trener Igokee Dragan Bajić je rekao da je njegov tim pao na psihološkom planu.

- Čim sam došao video sam da ekipa nije u dobrom stanju. Igrači su prestrašeni, pod velikim su psihološkom pritiskom, ne smeju ni da pogledaju u koš... Nisam uspeo mnogo toga da promenim za dva dana. Pravili smo nedopustivi greške, u odbrani ispadali kao deca. Dozvolili smo protivniku mnogo ofanzinih skokova... Ostaje nam da zasučemo rukave i pokušamo da ostvarimo bolje rezultate u budućnosti.

Sport 014 na Facebook