Pilčević otišao, Metalac menja ime?

Kako Sport 014 saznaje, plajmejker Radenko Pilčević više nije član Metalca. Sa 29-togodišnjim Čačaninom valjevski ABA ligaš je sporazumno raskinuo ugovor, nakon sedam mečeva u regionalnom takmičenju. Od drugih aktuelnosti iz kluba izdvajamo skupštinu koja je zakazana za petak 4. decembar i na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda promena imena iz KK Metalac u KK Valjevo.

Radenko Pilčević je u klub stigao nakon odlazaka Božidara Babovića i Stefana Pota, ali igrama nije podsetio na partije iz ranijih sezona KLS-a. Doduše, ABA liga je daleko kvalitetnije takmičenje, a Pilčević je epizodu u Metalcu okončao sa učinkom od 3 poena i 2 asistencije po susretu.

- On je dobro trenirao, ali jednostavno ni sam nije bio zadovoljan partijama. Sporazumno smo reskinuli saradnju, a sigurno je da do meča sa Megom neće stići novi igrač. Za dalje ćemo videti - rekao nam je trener Metalca Vladimir Đokić.

Tako je valjevski tim na "kecu" ostao samo sa Petrom Rakićevićem, koji je tek ove sezone počeo da igra na toj poziciji i Nikolom Kočovićem.

Skupština Metalca biće održana u petak 4. decembra, a pored proširenja upravnog odbora, čiji bi članovi trebalo da postanu Zaga Žeravica, supruga nedavno preminulog proslavljenog trenera Ranka, odnosno glumac Miki Manojlović, na dnevnom redu naći će se i predlog za ulazak u proceduru promene imena kluba iz KK Metalac u KK Valjevo.

Ovakav potez iz kluba najavljuju već neko vreme, sa poravdanjem da je ime Metalac zastarelo, jer "u Valjevu odavno nema metalske industrije". Ipak, čini se da bi, u finansijski nezavidnoj situaciji, promena imena bila opravdana jedino kod dolaska generalnog sponzora, koji bi "ugasio požar" i pomogao da se sezona privede kraju, po italijanskom modelu, gde klubovi nastupaju pod različitim imenima, ali ne menjaju izvorno ime kluba. Sve drugo bilo bi rušenje brenda koji je stvaran godinama i po kome je uostalom i Valjevo prepoznatljivo na području regiona.

Sport 014 na Facebook