Igokea za popravni

Kao što nije bilo vremena za slavlje posle pobede nad Partizanom, nema ni vremena za tugovanje posle poraza od MZT-a, jasno je Vladimir Đokić, trener Metalca, stavio do znanja u kakvoj situaciji se njegov tim nalazi pred duel sa iskusnom ekipom Igokee. Stiže nova u nizu od pet utakmica u veoma zgusnutom rasporedu po kome je zaista teško igrati. Posle prve pobede nad Partizanom valjevska četa nije uspela da se oporavi niti da se fizički i psihički spremi za meč protiv MZT-a koji je odigrala katastrofalno.

- Analizirali smo nedostatke i gluposti koje smo pravili u Skoplju i ubeđen sam da će meč u Valjevu protiv Igokee potpuno drugačije izgledati. Nadam se da će to biti dovoljno za pobedu - poručio je Đokić. Analizirajući igru večerašnjeg protivnika, on je istakao da se u igri Igokee jasno vidi rad Željka Lukajića koji je izuzetan trener.

- Ostali su bez Čakarevića i Krstića zbog povreda, ali su dovođenjem Vuka Radivojevića dobili mnogo, jer je to jedan od najkvalitetnijih igrača u ABA ligi. Doveli su i Radenovića, tako da očekujemo jako tešku utakmicu. Oni imaju kvalitet, iskustvo, znanje, ali i mi imamo svoje prednosti i očekujem da ih večeras pokažemo - optimista je trener Valjevaca.

Njegov pulen, brzonogi centar Đorđe Majstorović, manje je hteo da se bavi protivnikom, mnogo više svojim timom.

-Stvar je u nama, da mi odigramo dobro, da se maksimalno zalažemo, da damo sve od sebe i onda ne bi trebalo da se plašimo da će rezultat izostati - ocenio je Majstorović. Drugim rečima, on i saigrači trebalo bi da zaigraju upravo sve suprotno od onoga kako su nastupili u Skoplju. 

- U Skoplju smo imali par minuta treće četvrtine koji su bili vredni pažnje, sve ostalo je bilo jako loše. Mislim da smo neke pouke iz tog meča već izvukli. Najvažnije je da u ovu utakmicu uđemo čistom glavom, da budemo usredsređeni na dogovorene zadatke, a ako oni budu bolji da im pružimo ruku i idemo dalje - poručio je Đorđe Majstorović.

Meč se igra u sredu od 17 sati u Hali sportova.

Sport 014 na Facebook