Valjevci u finalu

Fudbaleri Budućnost Krušika plasirali su se u finale kupa Fudbalskog saveza Kolubarskog okruga, pošto su nakon boljeg izvođenja penala eliminisali rivala iz Srpske lige Zapad, Jedinstvo iz Uba - 5:3 (1:1).

U slaboj utakmici sa malo prilika, gde su oba trenera šansu pružila igračima sa manjom minutažom u prvenstvu, domaćin je poveo u 41. minutu. Čočović je izveo korner, Baljak glavom vratio na peterac, gde je naspretniji bio Milošević i pogodio mrežu Dragićevića. Izgledalo je da će Valjevci sačuvati prednost, ali je Ranković u 90. minutu iskoristio veliku grešku Nešića, koji je uputio kratku loptu prema svom golmanu i odveo meč u penale.

Precizni su za Budućnost Krušik bili Gentić, Đorđević, Jovanović i Rašević, za Ubljane Kovečević i Sajić, dok je golman Ranković zaustavio udarce Sitarice i Rašića.

Sudio je Marko Ivković iz Lajkovca.

Budućnost Krušik: Ivanović (Ranković), Đorđević, Đermanović (Stjelja), Milinković (Gentić), Jevtić, Stevanović, Đurić (Nešić), Prokić (Rašević), Milošević (Jovanović), Čočović, Baljak (Ilić).

Jedinstvo: Dragićević, Arsenović (Stefanov), Panić (Živković), Sajić, Tadić (Rašić), Kaličanin (Nenadović), Popović (Bojić), Kovačević, Sitarica, Soldatović (Simeunović), Ranković.

U finalu 13. maja igraju Budućnost Krušik i Železničar iz Lajkovca. Lajkovčani su u polufinalu sa 1:0 pobedili Ribnicu iz Mionice.

Sport 014 na Facebook