Nezgodni Požežani

Prvi trijumf u prolećnom delu prvenstva doneo je olakšanje na stadionu Krušik. Konačno je načeta protivnička mreža, a golman Vojisavljević nesavladan je 270 minuta, pa je u redovima Budućnost Krušika prisutan optimizam pred gostovanje neugodnoj Sloge iz Požege na Veliku Subotu.

Imaće Valjevci za protivnika tim koji već devet mečeva ne zna za poraz, poslednji put su Požežani pognutih glava teren napustili 12. oktobra kada su kod kuće izgubili od Železničara iz Lajkovca. Od tada Sloga ima četiri pobede i pet remija, pa se očekuje tvrd meč. gde bi lako mogao da presudi samo jedan pogodak.

Trener Dejan Nikolić kaže da protivnik zaslužuje pun respekt.

- Radi se sigurno o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi, koja se u zimskom prelaznom roku pojačala sa nekoliko igrača iz Prve lige. Biće to za nas veoma teška utakmica, ali su igrači shvatili da samo izgaranjem na terenu mogu do pravog rezultata. Pokušaćemo da na tom planu primenimo recept iz meča sa Šumadijom 1903 i ostvarimo povoljan rezultat, što bi bilo sve sem poraza.

Jedan od najstandardnijih u prolećnom delu prvenstva Ivan Kosić smatra da će ekipa mnogo lakše igrati posle prve prolećne pobede.

- Konačno je došla i pobeda i golovi. Pokušaćemo da "pokurimo" drugo mesto, Železničar nam beži tri boda, što nije nedostižno. Sloga je dobra ekipa, ali nadam se novom trijumfu.

Sloga i Budućnost Krušik će se u Požegi statai u subotu od 15 časova i 30 minuta, uz direktan prenos na VTV-u. Za valjevski tim sigurno neće nastupiti Jevtić, zbog parnih kartona, dok pravo biranja imaju Aleksandar Ilić i Đorđević.

Sport 014 na Facebook