Agresivno na lidera

U završnicu ABA lige i poslednja tri kola Metalac ulazi sa pozitivnim skorom i šansom da se dokopa evropske vize. Šestoplasirana Krka ima isti učinak kao tim iz Valjeva, doduše uz bolji međusobni skor, pa bi Metalac do kraja za šesto mesto, koje po propozicijama vodi u EURO kup, morao u preostala tri kola da ostvari pobedu više od ekipe iz Novog Mesta. Nije nemoguće, ali u redovima sigurno najprijatnijeg iznenađenja jadranskog nadmetanja niko i ne pominje Evropu. Koncentrisani su na meč u Pioniru protiv lidera Crvene Zvezde, koji je zakazan za nedelju u 19 sati.

 Ponovo će četa Vladimira Đokića biti bez Đorđa Majstorovića, koji je počeo sa treninzima, ali još nije spreman za takmčarke nastupe. Analizu predstojećeg protivnika trener Đokić je počeo rečenicom: "Pobedili su sinoć Makabi, prvaka Evrope". Dovoljno da se shvati koliko će Valjevci imati težak zadatak.

- Nemamo nikakvog prava da pretimo bilo kome, a pogotovo ne Crvenoj Zvezdi. Pokušaćemo da odigramo agresivno, imamo dovoljno igrača, pogotovo u prednjoj liniji. Pod košem imamo Vraneša, Jevtovića i Radulovića, pa ćemo ih rotirati. Idemo da odigramo dobar meč, Zvezda je apsolutni favorit.

U četvrtak je u Valjevo stigao Džahi Karson, omaleni plejmejker biće poslednji adut za ABA ligu, jer je prelazni rok završen u četvrtak u ponoć. Bivši student Arizona Stejta i član australijskih Volongong Houksa odradio je tri treninga sa ekipom.

- Prvi ustisci su veoma pozitivni. Videćemo hoće li se uklopiti u timsku igru, pa ćemo odlučiti hoće li se "skudati" u nedelju. Fizički je spreman, obzirom da je u ponedeljak odigrao poslednji meč.

Trener Đokić je otklonio i sve dileme oko eventualnog odlaska Marka Ljubičića.

- Izuzetno mi je drago da je odigrao dobro protiv Cibone. Radi se o odličnom igraču i čoveku, i tu sa moje stane nikada nije bilo nikakve dileme. Odigrao je neke mečeve nešto slabije, ali je pokazao da mu je mesto u Metalcu.

Sport 014 na Facebook