Partizan i Kragujevčani ponovo u Osečini

Drugi po redu međunarodni pionirski košarkaški turnir "Osečanski pobednik" održaće se 15-17. januara ove godine u varošici pored Valjeva. Turnir će otvoriti pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Srbije Jovica Antonić.

Domaćin Osečina dočekaće pionire crnogorskog Kotora, slovenačkog Branika, Partizana, kragujevačke Foke i valjevskog Metalca.

 Ovih šest ekipa biće podeljene u dve grupe, a nakon kvalifikacionih mečeva u četvrtak i petak poslednjeg dana turnira igraju se dueli za plasman. Na startu 2014. godine najbolji su bili pioniri kragujevačke Foke koji su predvođeni trenerom Bogoljubom Đurićem u finalu savladali Partizan.

Prvi put na ovom turniru igraće pioniri slovenačkog Branika iz Maribora, a pored srpskih timova tu će biti i crnogorski Kotor koji već nekoliko dana boravi u varošici pored Valjeva. Članovi lokalnog košarkaškog kluba će u toku godine uzvratiti posetu i crnogorskom i slovenačkom predstavniku.

 

Prošle godine gost turnira je bio i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Vladimir Koprivica koji je mladim košarkašima održao zanimljivo predavanje, a i sada se očekuje dolazak nekog od stručnjaka iz ove oblasti.

Treba istaći i da će sudije na ovom turniru biti iz Valjeva.

 

Raspored grupa

 

Grupa A:

Osečina

Metalac

FOKA Kragujevac

 

Grupa B:

Partizan

Kotor

Branik Maribor

 

Program turnira

Četvrtak 15.1.

12:00 Svečano otvaranje turnira

12:30 Koktel za zvanice u motelu pored hale SC "Osečina"

13:15 Osečina - Metalac

16:45 Partizan - Branik

18:15 Metalac - FOKA

 

Petak 16. 1.

12:30 Kotor - Branik

16:15 Osečina - FOKA

18:00 Partizan - Kotor

 

Subota 17. 1.

15:00 Utakmica za peto mesto

16:45 Utakmica za treće mesto

18:30 Finale

20:00 Proglašenje pobednika, dodela pehara i zatvaranje turnira  

Sport 014 na Facebook