U derbiju na pobedu

Komšijski okršaji valjevskih i ubskih klubova uvek su zanimljivi, a poredstojeći duel Jedinstva i Budućnost Krušika 2014, koji će biti odigran na stadionu pod Šepkovcem u subotu od 13 časova i 30 minuta, nosi zvanje derbija jer se sastaju drugo i trećeplasirani posle 11. kola. I brojni detalji donose dodatnu draž predsojećem duelu, više su vezani za domaćina, koga sa klupe predvodi Valjevac Srđan Jovanović, a nastupaju Petrašević, Petrović i Soldatović, momci ponikli na valjevskim fudbalskim terenima, dok i u redovima Budućnost Krušika 2014 ima nekoliko igrača koji su igrali za Jednistvo, poput Stefana Ilića i Rajevca. "Šeticom" protiv Pobede iz Beloševca Valjevci su razbili maler, prekinuli golgeterski post i najavili da se neće lako odreći borbe za najviši plasman.

 

Četvorostruki strelac protiv Pobede i drugi strelac lige Filip Rajevac ističe da je veoma važno što je konačno pronađen lek za neefikasnost.

- Konačno smo proradili i sada je mnogo lakše. Moja četiri gola su plod dobre igre ekipe, a u Ub putujemo sa željom da se nadigravamo i dođemo do pobede.

Štoper Ivan Gentić smatra da u komšijskom okršaju neće biti iznenađenja.

Odlično se poznajemo, Jednstvo ima kvalitetan sastav,a udarna igla je iskusni Boban Stojanović. Trener Ubljana je Valjevac Srđan Jovanović, tako da nepoznanica nema. Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu i tu se ništa ne menja.

Pomoćni trener Predrag Lukić je optimista i pored činjenice da zbog kartona neće nastupiti Nenad Živanović, dok Stefana Ilića muči prehlada.

- Očekuje nas teška utakmica, Jedinstvo je igrama i rezultatima dokazalo kvalitet, ali mislim da je došlo vreme da nam se vrati za brojne promašaje. Mislim da ćemo uspeti da ostanemo neporaženi, a nadamo se da možemo do tri boda.

Duel između Jedinstva i Budućnost Krušika 2014 možete pratiti u diretnom prenosu na Vujić televiziji, na našem sajtu, kao i na satovima www.vtv.rs , www.buducnostkrusik.rs i www.filaks.com .

Sport 014 na Facebook