Brodolom u nastavku

Krka - Metalac Farmakom 89:59 (16:19, 20:9, 30:22, 23:9)

Samo jednu četvrtinu Metalac je uspeo da bude ravnopravan rival najprijatnijem iznenađenju ABA lige Krki. Doduše, do poluvremena su Valjevci pružili korektan otpor četi Aleksandra Džikića, da bi u nastavklu Armsted, Mulalić i drugovi deklasirali debitanta u regionalnom takmičenju i pokazali da trijumfi protiv Cedevite i Partizana nisu bili slučajnost.

 

Samo u prvoj deonici izabranici Vladimira Đokića imali su jasan plan u igri. Iz čvrste odbrane proistekli su laki poeni iz kontre, dok su u pozicionom napadu Valjevci tražili ekstra pas i slobodnog igrača pod košem. Vangmen je vratio Krku u život nakon -6 posle trojke Maleševića (10:16) u 8. minutu, da bi Armsted u završnici prve četvrtine nagovestio sjajnu partiju. Ulaskom Joksimovića igra Krke dobila je na sigurnost, Armsted je vezao nekoliko pogodaka spolja, a dopronos je davao iskusni Hukić, što je bilo dovoljno za prednost 36:28 na velikoj pauzi.

krka metalac

Krka je u trećoj četvrtini prelomila meč, najviše zahvaljujući dalekometnoj artiljeriji Armsteda i Mulalića i dominaciji pod košem Vangmenea. Igra Metalca se "raspala" kao kula od karata i više nikakve napadačke ideje nije bilo. Ponovilo se preterano insistiranje na šutu za tri poena, koji nije išao (5/29), kao i promašaji sa penala (8/16). Prednost Krke je iz minuta u minut rasla do maslimalnih +33 (87:54) u 38. minutu.

krka metalac

Pobedio je kvalitetniji tim, ali sem Armsteda, Hukića i Joksimovića, ni Krka nema previše zvučnih imena. Metalac još uvek deluje nedorečeno, pogotovo u napadu, hijerarhija tima kao da ne postoji, a za sada nema ni pojedinca koji u kriznim momentima može preuzeti odgovornost i "izmisliti" poene.

Još jedan sjajan meč odigrao je Krkin Amerikanac Armsted sa 17 poena i 11 asistencija, Vangmen je imao 15 poena i 10 skokova, a Mulalić 14 poena. Kod Metalca jedino su Malešević i Majstorović prebacili jednocifren broj koševa, dali su po 10.

Kompletnu statistiku možete pogledati OVDE

U četvtrom kolu Metalac će igrati u Zagrebu protiv Cedevite.

Sport 014 na Facebook