Subotica teško iskušenje

Susretom sa Spartakom u Subotici košarkaši Metalca zaokružiće ciklus mečeva pred kup pauzu. Protivnik više nego nezgodan, krasi ga pre svega agresivna odbrana i timska igra u napadu, pa je, i pored velikih promena u sastavu, zahvaljujući defenisanom sistemu i trenerskom pečatu Dušana Alimpijevića subotički sastav i dalje ozbiljan kandidat za Superligu.

Nakon poraza u derbiju od Borca, Valjevci pomalo i ranjeni putuju u Suboticu, ali ipak gaje nadu da bi mogli da se Spartaku revanširaju za poraz u prvom delu prvenstva. 

- Mislim da Spartak igra najagresivniju odbranu u ligi - kaže krilni centar Metalca Dušan Hukić - Niko protiv nas nije odigrao tako agresivno kao oni, u meču u kom su nas pobedlili u Valjevu. Za mene lično je to najbolniji poraz u šampionatu, jer smo na dva minuta pre kraja imali sve u svojim rukama. Pokušaćemo da im se revanširamo, ali neće biti lako, jer pretpostavljam da pred svojim navijačima igraju još čvršće. Moraćemo da se adaptiramo na takav način igre, smatram da imamo svoje adute i nadam se da možemo da iznenadimo kvalitetnog protivnika.

Metalac ponovo ima dosta kadrovskih problema, Jošilo je rovit, ali će verovatno nastupiti, dok je igranje Đukana Đukanovića neizvesno zbog povrede ramena zadobijene na treningu.

Meč se igra u hali "Dudova šuma" u subotu od 19 časova i 30 minuta.

Sport 014 na Facebook