Niš za nastavak serije

Utakmica protiv Konstantina u Nišu možda je prva ove sezone u kojoj je ekipa Metalca favorit. Nišlije su uz Smederevo daleko najugroženiji u borbi za opstanak, zabeležili su do sada samo jednu pobedu, dok Valjevci imaju pet više. Uzevši u obzir i ubedljivu pobedu pulena Mihaila Počeka u prvom meču, moglo bi se reći da je susret u OŠ Duško Radović idealna prilika da Metalac dođe do druge pobede na strani ove sezone.

Ipak, Konstantin u odnosu na prvo odmerevanje snaga ima novog trenera i nekoliko novih igrača, što Valjevce tera da "spuste loptu" i u meč uđu sa velikom dozom opreza.

- Dve pobede u nizu vratile su dobru atmosferu u ekipu - kaže plejmejker Metalca Aleksandar Vasić, jedan od junaka trijumfa protiv Dinamika - Ipak, ne smemo da poletimo. Konstantin je znatno promenio sastav, doveli su dva Amerikanca i odličnog šutera Antića, tako da očekujem znatno težu utakmicu nego u prvom delu prvenstva. Poznato je da je Niš uvek teško gostovanje, pa će tako verovatno biti i ovog puta. Mi ponovo imamo pehove, još jednom ćemo biti bez Brane Đukanovića, ali smo spremni da pružimo svoj maksimum i nadamo se pobedi.

Meč u Nišu igra se u subotu od 19 časova i 30 minuta.

Sport 014 na Facebook