Poraz na startu

Radnički - Radnički Stobeks 0:1 (0:0)

Strelac: Vićić u 80. minutu.

Radnički: Novaković, Ašković, Marković, Đukić, Stevanović, Tajdić, Đurić, Aleksić (Tešić), Gošić, Rajković, Živanović (Dragojević)

Radnički Stobeks: Lekić, Ruvidić, Erić, Perić, Andrić, Zarić, Milovanović, Vićić, Kovačević, Novaković (Marijanović), Tadić.

Na otvaranju zonaške sezone na Petom puku ispodprosečan fudbal, a srećni i spretniji rival nosi bodove. Radnički je imao više loptu u posedu, čak i više povoljnih prilika, ali je greška odbrane u finišu odlučila pobednika. Đurić je nespretno loptu dodao protivničkom špicu Novakoviću na dvadesetak metara od gola, a ovaj vešto prosledio do Vićića, koji je bio siguran egzekutor.

 

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji domaćina, a šanse su propuštali Aleksić i Gošić, dok je kod gostiju pretio Kovačević. Odnos snaga nije se mnogo promenio ni u nastavku, Radnički je, doduše stihijski napadao, a gosti se uspešno branili predvođeni najiskusnijim, golmanom Lekićem i kapitenom Andrićem. Neuigran domaći sastav, sa pretumbanim pozicijama, gde su pojedinci možda i po prvi put u karijeri igrali na pojedinim mestima u timu, nije uspeo da sačuva ni bod, iako se u poslednjih desetak minuta igralo isključivo na polovini Radničkog Stobeksa.

U 2. kolu Radnički gostuje Ribnici u Mionici.

Sport 014 na Facebook