top tim

Peti rođendan

Vaterpolo klub Valjevo, od ove jeseni član Prve A lige, obeležio je pet godina postojanja. Jubilej je proslavljen nizom aktivnosti, a na prijemu u gradskoj kući, sem gradskog i rukovodstva kluba, našli su se eminentni gosti iz sveta vaterpola, na čelu sa predsednikom nacionalnog saveza, nekada jednim od najboljih golmana sveta, Miloradom Krivokapićem, odnosno jednim od najboljih igrača planete svih vremena Igorom Milanovićem, sada sportskim direktorom VK Valjevo. 

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je naglasio da je vaterpolo sport koji je našoj zemlji uvek donosio uspehe.

- Sa ponosom možemo reći da je vaterpolo jedan od naših najtrofejnijih sportova, a mi u Valjevu želimo da ga razvijamo i pomognemo vaterpolo klubu Valjevo, jer prepoznajemo značaj ranga takmičenja. Sada je u pitanju Prva A liga, a jednog dana, zašto da ne, možda i Regionalna liga.

Predsednik VK Valjevo Zoran Jokić je rekao da se plasmanom u najjači rang takmičenja na nivou zemlje klub svrstao u sam krem valjevskog sporta, ali da takmičarski aspekt nije primaran.

- Zdravlje, obrazovanje, sport i moral, to su stubovi na kojima počiva vaterpolo klub Valjevo. Želimo da Petnicu promovišemo kao centar nauke, obrazovanja i sporta, u želji da formiramo regionalni vaterpolo centar.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić bio je impresioniran brzim napretkom VK Valjevo.

- Prosto je neverovatno da klub nakon samo pet godina postojanja stigne do Prve A lige. Ali mi znamo ko su ljudi koji vode ovaj klub i koji su zaslužni za odlične rezultate. Nadamo se da će nastaviti sa ovim načinom rada i da će uskoro predstavljati Srbiju u Regionalnoj ligi. Uz pomoć gradonačelnika, nadam se da će Valjevo brzo postati regionalni centar vaterpola.

Jubileju VK Valjevo prisustovali su i predsednik skupštine Vaterpolo saveza Srbije Živko Cvjetićanin, direktor preduzeća “EP vaterpolo 2016” Darko Udovičić, predsednik VK Vojvodina Ratko Durutović, predsednik Vaterpolo saveza Beograda Petar Đukić, predsednik zajednice prvoligaša Miodrag Perišić i drugi.

Na svečanom defileu u SRC Petnica predstavljene su sve selekcije kluba, koje ukupno broje oko 130 članova, a kao najlepši poklon za rođendan stigao je prvenstveni trijumf protiv ekipe Dunava iz Novog Sada rezultatom 13:7.

ValjevoDunav 13:7 (3:1, 2:2, 4:2, 4:2)

SCR Petnica. Sudije: Golijanin i Jovančević. Isključenja: Valjevo 10, Dunav 11. Peterci: Dunav 2(2).

Valjevo: Spasojević, Dan 2, Filipović 1, Marković 5, Radulović 1, Rackov, Matović 1, Gligorijević 1, Popović, Arsenović, Đorđević 1, Bulajić, Ilić, Radulović 1. Trener: Serafimović.

Dunav: Vasin, Knežević, Šćepanović, Tintor 2, Plumpton, Rončević, Marić 1, Marinković 1, Galea 1, Popović, Vulić, Popadić, Marinković 4. Trener: Obrovski.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered by PowerNet Solutions

 

IMA LI NADE

četvrtak, 22 septembar 2016 20:49
Izmedju ABA Lige, KLS-a, KK Ravne Gore i KK Valjeva, negde n

POGLEDAJTE SEMAFOR

subota, 21 maj 2016 09:49
Sa utakmicom u Železniku, i porazom METALCA, je pala i poto
-

GL.ODG. UREDNIK SPORTSKOG PORTALA

sport014.rs MIROSLAV RISTIVOJEVIĆ-MIKA

IMG 20141003 093033

vtv

SLUČAJAN IZBOR

-

VIDEO MESECA

Sport 014 na Facebook

WEB DIZAJN FILAKS MUSIC-REFERENCE